Spor Derneği Kurmak

16.03.2021
367

Spor derneği kurmak için faaliyet gösterdiğiniz spor dalı branşında ya da branşlarında sporcu yetiştirmek, müsabakalara katılmak için 5253 sayılı dernekler kanunu kapsamında dernek kurmak gerekmektedir. Dernek nasıl kurulur başlıklı yazıda, tüm kuruluş süreçlerine değindik.

Ancak spor derneği kurmak için ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne branş tescili için başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bazı branşların tescili için özel olarak federasyona gidip, tescil başvurusunda bulunmalısınız. Örneğin; futbol okulu kurmak istiyorsanız, futbol federasyonun şartlarını yerine getirmeniz ve tescil ücreti ödemeniz gerekir.

Spor Derneği Kurmak

Spor Derneği Nasıl Kurulur 14

Spor Derneği Nasıl Kurulur

Dernek kurmak için en az 7 kişi olmanız gerekiyor. Normal derneklerden bazı kısıtlamalar haricinde herhangi bir farkınız olmayacaktır. Örneğin; gençlik ve spor derneklerinin içkili lokal açmasının yasak olması gibi.

Dernek kurucuları tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olan, kuruluş bildirim formu ve spor kulübüne özel olarak hazırlanmış olan tüzük ile birlikte dernekler il müdürlüğüne gidip başvuruda bulunmanız yeterli. Tabi bu aşamadan sonra dernek defterlerinin tasdiki, dernek genel kurulu toplama, beyanname verme ve dernek muhasebesini tutma gibi bir çok işiniz olacak. Evet, spor derneği kurmak isteyenler için bu süreç biraz karmaşık ve anlaşılmaz gibi gelebilir.

Ancak endişelenmenizi gerektiren bir durum yok. Bir çok spor kulübü ya da derneğin yaptığı gibi sizin de alanında uzman bir dernek danışmanlık şirketi ile çalışmanız gerekecek. Elif KARATAŞ İdari Danışmanlık Hizmetleri olarak tüm dernek yönetim süreçlerinde yanınızda yer almaktayız. Sizler spor okulunun başarısı ile ilgilenirken, bizde tüm bürokratik işlemleri tecrübeli kadromuzla sizler adına yürütüyor olacağız.

Spor Okulu Kurmak

Spor kulübü, spor okulu ya da spor derneği arasında herhangi bir fark olmadığını bilmelisiniz. Bu tarz kuruluşlar için dernek olma şartı aranmaktadır. Dernek kurduğunuz zaman yardım toplama, bağış kabul etme ve kurumlar vergisinden muaf olma gibi haklara sahip olacaksınız.

Tabi en önemlisi; spor derneği kurup, üst kuruluş olan federasyonlara katılmak, sizlerin müsabakalarda ve uluslararası yarışmalarda yer almanızı sağlayacaktır. Akabinde kulüp bazında projeler yürütüp, bakanlıktan destek alabilirsiniz. Tüm detayları öğrenmek ve bizimle tanışmak için iletişim numaralarımız üzerinden arayabilirsiniz.

Dernek Yönetim Süreçlerinde Yanında Olduğumuz Spor Derneklerinin Listesine Referanslar Bölümünden Ulaşabilirsiniz. EK İdari Danışmanlık Hizmetleleri…