Dernek Kasasında Bulundurulabilecek Para Miktarı

17.04.2021
4.031

Derneklerin banka hesabı açmasına dair herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu nedenle dernek kasasında bulundurulması gereken nakit miktarı ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz. Ancak yönetim kurulu tarafından alınmış bir karar doğrultusunda, bulundurulabilecek olan nakit miktarı belirlenebilir. Yapılacak olan belirlemede, derneklerin mevcut günlük ihtiyaçları dikkate alınabilir.

Dernek gelirlerini tahsil eden kişiler, yaptıkları tahsilatı 30 gün içinde dernek saymanına ya da dernek banka hesabına yatırmak zorundadırlar. Eğer yatırılacak olan nakit miktarı 2021 yılı için belirlenen tutarın üzerinde ise, bu para 2 iş günü içerisinde, ya dernek saymanına teslim edilmeli, ya da banka hesabına yatırılmalıdır. Banka hesabına yatırılan paranın dekontu, dernek tarafından alındı belgesi olarak kullanılabilir.

Dernek Kasasında Para Bulundurma Karar Örneği

Yönetim Kurulumuz başkanlığında toplanarak dernek kasasında tutulacak para
miktarının …………….. TL olması ve  …………….. TL’yi geçmemesi hususunda oy birliği ile karar almıştır.

Elif KARATAŞ İdari Danışmanlık hizmetleri olarak, tüm dernek yönetim süreçlerinden sizlerin yanında yer almaktayız. Alanında uzman ve profesyonel ekibimizle, bürokratik işlemleri sizler adına kolaylaştırıp, dernek faaliyetlerine odaklanmanızı sağlıyoruz. Detaylı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Call Now Button